BBO Discussion Forums: New Forum Software - BBO Discussion Forums

Jump to content

  • 5 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

New Forum Software

#21 User is offline   Erkson 

  • PipPipPipPip
  • Group: Full Members
  • Posts: 258
  • Joined: 2003-May-24

Posted 2004-January-09, 01:13

inquiry, on Jan 8 2004, 06:32 PM, said:

I think I know the site you are talking about that is based upon this same software. They have done a few things we would like to see here... for one thing, they have replaced a number of the smiles with nice, large bridge symbols. For another, they do have a template for inputing hands just like you suggest that allow really nice display of one hand, two hands, or all four hands, complete with a green table square with positions marked in white.

When using the template, you create html table code that you then cut and paste into the body of the text you want.


is it this one :
http://forums.bridge...p?showtopic=316
?

Erkson
0

#22 User is offline   Gerardo 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Admin
  • Posts: 2,165
  • Joined: 2003-February-12
  • Location:Quilmes, Bs. As., Argentina

Posted 2004-January-09, 06:29

That's the forum, but see bridgetalk -> dummy talks after inane concession (USA), the 4th post

#23 User is offline   bearmum 

  • PipPipPipPipPip
  • Group: Full Members
  • Posts: 757
  • Joined: 2003-July-06
  • Location:Perth Australia

Posted 2004-January-09, 06:42

I find that I can't "review post" first then actually POST it - can sombody PLEASE help me ::
0

#24 User is offline   inquiry 

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Admin
  • Posts: 14,563
  • Joined: 2003-February-13
  • Gender:Male
  • Location:Amelia Island, FL
  • Interests:Bridge, what else?

Posted 2004-January-09, 06:59

bearmum, on Jan 9 2004, 07:42 AM, said:

I find that I can't "review post" first then actually POST it - can sombody PLEASE help me ::

Hi,

This is odd, since review post works well for me. Do you see the "Review post" button on your screen? What happens when you push it? What browser are you using? Does anyone else have this problem?

Ben
--Ben--

#25 User is offline   Gerardo 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Admin
  • Posts: 2,165
  • Joined: 2003-February-12
  • Location:Quilmes, Bs. As., Argentina

Posted 2004-January-12, 00:23

Using an add-on which allows admins to create custom BBcodes, I created , , , , and [ONEHAND].

, , and put code which shows as the suit symbol once posted.
[ONEHAND] allows you to input one hand, suit by suit, in the same way you put a URL in a post. No consistency checks are done. It is then translated to HTML code, so you can do the layout right.

This add-on allows up to 4 parameters in its current form, so for things which needs more data, like [TWOHANDS], [LEFTDUMMY], [RIGHTDUMMY], [FULLHAND], [BIDDING] and [PLAY], it has to be modified. Working on it.

Hopefully we'll be able to use that add-on here soon.

#26 User is offline   luis 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Advanced Members
  • Posts: 2,143
  • Joined: 2003-May-02
  • Location:Buenos Aires, Argentina

Posted 2004-January-12, 14:10

Can you please turn off flood control ?
This phorum is never flooded and I can't post two answers without waiting 30 seconds. It's irritating :-)
The legend of the black octogon.
0

#27 User is offline   the hog 

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Advanced Members
  • Posts: 10,604
  • Joined: 2003-March-07
  • Location:Laos
  • Interests:Wagner and Bridge

Posted 2004-January-13, 16:50

"Personally I don't like the new software"

Sorry to be negative, but I agree with Luis on this.
"The King of Hearts a broadsword bears, the Queen of Hearts a rose." W. H. Auden.
0

#28 User is offline   hrothgar 

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Advanced Members
  • Posts: 12,998
  • Joined: 2003-February-13
  • Gender:Male
  • Location:Natick, MA
  • Interests:Travel
    Cooking
    Brewing
    Hiking

Posted 2004-January-13, 17:03

The_Hog, on Jan 14 2004, 01:50 AM, said:

"Personally I don't like the new software"

Sorry to be negative, but I agree with Luis on this.


It took me some time to get used to the new software
I have decided that I prefer, since it is much easier to track "new" posts
Alderaan delenda est
0

#29 User is offline   Trpltrbl 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Advanced Members
  • Posts: 1,230
  • Joined: 2003-December-17
  • Location:Ohio
  • Interests:Sailing, cooking, bonsaitrees.

Posted 2004-January-13, 17:34

It took me a little bit of time to get used to, but I like it.

Mike B)
If there is dissatisfaction with the status quo, good. If there is ferment,
so much the better. If there is restlessness, I am pleased. Then let there
be ideas, and hard thought, and hard work.
0

#30 User is offline   JRG 

  • PipPipPipPip
  • Group: Full Members
  • Posts: 346
  • Joined: 2003-February-14
  • Gender:Male
  • Location:Canada

Posted 2004-January-13, 20:44

I haven't made enough posts yet to offer an expert opinion; however, I dislike emoticons in all except "live chat". I have always felt that prose does not need special symbols. One simply says what one means.

Hyperbole and other ways of expressing oneself are part of using one's language.

That said, so you know where I stand, I would gladly give up all the "Clickable Smilies" for the four suit symbols.

I can see the suit symbols in Misho's post, but I cannot reproduce them on my Mac. By the way, test using "Preview" rather than posting!!!

It is still early for passing judgement, but so far I prefer the new Forum software to the old. That may be partly that the appearance seems cleaner and crisper to me -- but that is largely a personal preference.
JRG
0

#31 User is offline   Gerardo 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Admin
  • Posts: 2,165
  • Joined: 2003-February-12
  • Location:Quilmes, Bs. As., Argentina

Posted 2004-January-16, 16:20

I added a new line in the Tags section of the Posting pages, it has the Four Suits and a button for entering one hand (only 4 parameters, sorry).
This is shown as a table, as we can define direct html inside these tags.

Please try them and comment.

1234

Onehand, for now, doesn't allow modifications like this (HTML is not my strong suit).

AKQ
AKQJ
AKQ
AKQ



Trpltrbl, please use them. Don't know what you use for the suits, but I can't see it.

#32 User is offline   inquiry 

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Admin
  • Posts: 14,563
  • Joined: 2003-February-13
  • Gender:Male
  • Location:Amelia Island, FL
  • Interests:Bridge, what else?

Posted 2004-January-16, 19:02

When use use one hand button, be sure to enter commas at the end of each hand. For instance.... the data for the hands below was entered as
AKQ,AKQJ,AKQ]432 : except to separate diamonds from clubs use close bracket not comma. Not sure why the D symbol looks like a square on my computer, or why a bracked instead of a comma to separate minors.

AKQ
AKQJ
AKQ
432

--Ben--

#33 User is offline   Gerardo 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Admin
  • Posts: 2,165
  • Joined: 2003-February-12
  • Location:Quilmes, Bs. As., Argentina

Posted 2004-January-16, 20:57

Yes, it will show as [TAG=param1,param2,param3]param4[/TAG] when you click on it.

Won't be shown that way in preview, nor in final version.

EDIT: Corrected the glitch which didn't show the labels in popup input fields

#34 User is offline   mishovnbg 

  • PipPipPipPipPip
  • Group: Full Members
  • Posts: 769
  • Joined: 2003-February-14
  • Location:Bulgaria, Varna
  • Interests:Bridge - new bidding systems, psyches; Computers - education, service, program; Computer games great fan :-)

Posted 2004-January-17, 09:16

Hi Gerardo!
Thank you very much for addons and hope you to continue with bidding and play
You can include them simple way by single tags like "[bid_head], [bid_row], [play_head] and [play_row]" - there are only 4 parameters too.

Try of new bridge symbols:


Try of new one hand script:
AKQJ
AKQ
AK10
1098


Comment: this simple try work well, but DI looks like square, like Ben's computer.

Try of new bridge symbols, font Arial, DI=rhomb:



Try of new bridge symbols, font Times, DI=square:



Try of new bridge symbols, font Courier, DI=rhomb:



Try of new bridge symbols, font Impact, DI=rhomb:



Try of new bridge symbols, font Geneva, DI=square:



Try of new bridge symbols, font Optima, DI=square:



Comment: Trying different fonts shows mistake of displaying DI with some fonts.
Suggested solution: change default font for all forum to Arial or Courier, or if it is not possible, at least add-on tags font, please.


Trying "ONEHAND" script with different fonts, lead to error and corruption of post symbols of SP,HE,DI and CL, sorry, this must be debuged and corrected...

" parse error in /home/bridge2/public_html/forums/sources/mods/bbcode/mod_bbcode_func.php(166) : eval()'d code on line 42"
Misho, now fan of Gerardo's efforts!
MishoVnBg
0

#35 User is offline   sceptic 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Advanced Members
  • Posts: 2,343
  • Joined: 2004-January-03

Posted 2004-January-17, 09:54

[/CODE][/QUOTE]hi
0

#36 User is offline   sceptic 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Advanced Members
  • Posts: 2,343
  • Joined: 2004-January-03

Posted 2004-January-17, 09:55

opps not quite got the hang of it :D)
0

#37 User is offline   Gerardo 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Admin
  • Posts: 2,165
  • Joined: 2003-February-12
  • Location:Quilmes, Bs. As., Argentina

Posted 2004-January-17, 17:03

Found the diamond thing is browser dependent:

Arial

Times

Courier

Impact

Geneva

Lucida

Optima

Verdana

IE has problems with the Diamond Suit Symbol (it doesn't show well in the first two sets), while Mozilla shows the Diamond Symbol too big. For now, I left the Diamond Symbol, so it will show better in IE.

Should I add buttons for the outlined symbols?

The ONEHAND issue was fixed, but not all options work. I found FONT does work in IE, but not color (works above the hand, not after, not inside). Size doesn't work, change spacing but not actual size.

Surely related to the fact ONEHAND defines a table, and some attributes has to be defined inside it to work.

#38 User is offline   hallway 

  • PipPipPipPip
  • Group: Full Members
  • Posts: 314
  • Joined: 2003-February-13
  • Gender:Female
  • Location:New Zealand
  • Interests:Founder/Manager - Beginner Intermediate Lounge (BIL) on BBO

Posted 2004-January-23, 11:58

How do you get the My Controls options to work ?

I get "sorry board adminstrator not enabled permission for this part of control panel "

Thx
Maureen
Founder/Manager
Beginner Intermediate Lounge (BIL) on BBO
Join on BIL Bridge
0

#39 User is offline   Gerardo 

  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Admin
  • Posts: 2,165
  • Joined: 2003-February-12
  • Location:Quilmes, Bs. As., Argentina

Posted 2004-January-23, 14:16

Hmmm... shouldn't happen.
What about Click on your own name ("Logged is as:"), then on "Modify my profile"? That's equivalent from "My Controls".

#40 User is offline   hallway 

  • PipPipPipPip
  • Group: Full Members
  • Posts: 314
  • Joined: 2003-February-13
  • Gender:Female
  • Location:New Zealand
  • Interests:Founder/Manager - Beginner Intermediate Lounge (BIL) on BBO

Posted 2004-January-24, 00:26

No ! - no access permissions
Maureen
Founder/Manager
Beginner Intermediate Lounge (BIL) on BBO
Join on BIL Bridge
0

Share this topic:


  • 5 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users